Detta receptet kommer från ICA, men det finns en uppsjö av liknande. För mig är detta det bästa, marsanpulvret ger den rätta smaken!
Du behöver:
250 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver (Jag använder marsanpulver som skall kokas, jag vet inte om pulvret som kallrörs funkar. Vågar inte chansa :))
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning: 1-2 dl hallonsylt
Do like so:
Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver. Arbeta in detta i smörsmeten.
Rulla ut till 2 längder och dela varje längd i 20 bitar.
Forma till bollar och lägg i små pappersformar. Gör en ganska stor fördjupning i varje bulle och klicka i sylt.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 min tills kakorna fått lite färg. De är ganska lösa när de är varma men stelnar när de kallnar.
På bilden nedan ser du även wienerstänger :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera/fundera/fråga! Men var snäll, annars får du ingen kaka!