onsdag 5 november 2014

Drömtårta / drömrulltårta

Dags för ännu en klassiker: Drömtårta, eller drömrulltårta om man så vill!
Och en sak som är ännu bättre är ju att den är GLUTENFRI!

Snabb (löjligt snabb) att göra och ganska lätt att lyckas med!

Till själva "degen" behöver du: 
3 st ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Vispa äggen och sockret fluffigt. Blanda potatismjöl, kakao (sikta gärna för att slippa klumpar) och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Blanda väl.
Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll upp smeten. 
Grädda i 5 minuter (håll koll! Det bränns fort och det tar verkligen bara 5 min!) i 250 grader (mitten av ugnen).
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. 
Låt svalna. 

Under tiden gör du smörkrämen som så här: 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker (siktas)
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Rör ihop noga. 

Bred fyllningen på den helt svala kakan. Rulla ihop antingen på längden eller tvären. 
Låt kakan ligga kallt innan du skär upp den. Skär med vass kniv och "lätt hand" annars är det lätt att pressa ihop kakan!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera/fundera/fråga! Men var snäll, annars får du ingen kaka!