Helt perfekt recept! Lättbakat och det blir många kakor och de är farligt goda! Har provat göra dem med mörk choklad, ljus choklad, både och även utan. Allt funkar! Den här gången hade jag i både mörka chokladknappar, vita knappar och även ett par hackade Daimbitar. Mycket lyckat!
Du behöver:
125 gram smör, mjuk och rumstempererat
1,25 dl strösocker
1,25 dl farinsocker (helst av den där hederliga gamla sorten, inte farin STRÖ)
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 msk vaniljsocker
ca 100 gram mörk choklad
ca 100 gram vit choklad (eller vad du nu vill och i vilken mängd du vill!
Som bonus hade jag då i 2 st krossade Daimbitar
Hacka chokladen grovt om du använder hel choklad, eller måtta upp "chokladknappar".
Vispa smör och socker till en fluffig massa. Tillsätt ägget och låt det blandas ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sen i detta i smörmassan tillsammans med chokladbitarna.
Se till att det blandas ihop ordentligt.
Det behövs 3 plåtar med bakplåtspapper, kakorna tar stor plats!
Dela degen i ca 35 bitar (eller färre om du vill ha jättekakor) och rulla till bollar.
Lägg ut dem på plåten ganska glest så de inte flyter ihop i ugnen sen!
Tryck till bollarna så de blir ganska platta.
In i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.
Låt kakorna vila på plåten några minuter när du tagit ut dem men lyft sen över dem på galler och låt svalna helt.
Ät och njuuuut!
Mums, det är nog en kaka som passar min smak. Ska baka!!!
SvaraRaderaThinkPad X1 Titanium - Tetanium-Arte
SvaraRaderaIt titanium welder is a solid titanium frames brass oxide oxide oxide material, consisting of a series of solid metal oxide disks. It best titanium flat iron has a rotation force apple watch titanium that increases the titanium exhaust wrap angle of the $4.95 · In stock