Mjölet kommer från Stöpafors Kvarn, skrädmjöl är gjort på rostad havre. Mycket fiberrikt! Jag har inte riktigt vetat vad jag ska ha det till utan jag har mest haft i någon deciliter i mina matbröd ibland. Men så igår läste jag på paketen och seee där fanns ett recept på skrädmjölsdrömmar. Sagt o gjort, dags att testa!
Kakorna blev mycket spröda och goda. Smaken är som en mix av havrekaka och dröm! Riktigt smarrigt!
Vill du baka så gör du som så här:
160 gram smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 dl skrädmjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk hjorthornsalt
Blanda alla ingredienser i en bunke (jag rörde smör och socker poröst först!). Knåda ihop till en deg, den blir ganska smulig. Rulla ut ca 35 små bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 160 grader i ca 20-25 min. Låt svalna. ÄÄÄT!
På bilden nedan syns även FLAPJACKS i förgrunden. Recept kommer snart här!
Båda kakorna ser jättegoda ut! Måste ut och kolla mjölet... Flapjacks-kakorna påminner i utseendet mina ingefärskakor, men kan tänka att de blir supergoda med lite sylt också! Kram//Walla
SvaraRadera