Kakan ska frysas och sedan ätas halvtinad!
Så här gör du 14 st delikata muffins:
100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsokcer
1 krm salt
Fyllning/topping:
50 gram smör
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde.
Gör kakorna först:
Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner mjöl och smör i äggvispet.
Skeda upp i mazarinformar, full inte för fullt!! Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna helt!
Gör fyllningen/toppingen: Smält smöret, tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör till en jämn smet. TIllsätt mjölk och grädde. Koka tills smeten tjocknar, det tog bara några minuter.
Fördela smeten över kakorna. Låt svalna.
Förvar sedan i frysen och ta fram ca 20 minuter innan servering!
ENJOY!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera/fundera/fråga! Men var snäll, annars får du ingen kaka!